Urológiai betegségek

 szobatisztasag 300

A szülők gyakran aggodalommal veszik tudomásul, hogy gyermekük még nem szobatiszta, a helyzet pedig néha kilátástalannak tűnik e téren. Pedig előbb-utóbb mindenkinél megoldódik a probléma – egyszerűen csak egyéni adottságoktól függ, mikor. Nagy Orsolya pszichológussal beszélgettünk a témáról. 2013.08.21.
Tovább
 

sztoma

„A sztóma kényes téma, ami igen ritkán kerül szóba, pedig Magyarországon is ezrek kénytelenek úgy élni, hogy valamilyen betegség, baleset vagy műtét miatt vizelési vagy székelési funkcióik károsodtak, és emiatt képtelenek azokat a hagyományos módon végezni. Dr. Vitán Gáborral, a Mediszintech ügyvezető igazgatójával, a téma szakértőjével beszélgettünk. 2012.08.31.

Tovább

kateter

Rengeteg ember él katéterrel, ám a többiek jóformán semmit sem tudnak arról, mivel jár a hasonló eszközök felhelyezése. Dr. Papp Ferenc urológussal beszélgettünk. 2011.11.21.
Tovább

  • Súlyosan rontja az életminőséget az inkontinencia
    Magyarországon is tízezrek életét keserítik meg a vizelet- és székletvisszatartási problémák, melyeket gyakran a változó korhoz kötnek, ez azonban korántsem általános. Dr. Mészáros Vera háziorvossal beszélgettünk. 2010.12.17.

  • A hólyaghuruttól a vesemedence-gyulladásig
    Férfiak és nők tömegeinek életét keserítik meg hosszabb-rövidebb időre a különféle húgyúti fertőzések, melyek azonban jellegükből fakadóan eltérő kezelést igényelnek. Dr. Kardos Róbert urológus főorvossal beszélgettünk a leggyakoribb urológiai megbetegedésekről.