Influenza

  • Hat plusz egy hasznos munkahelyi tipp az influenza ellen
    A betegségek elkerülésének alapvető feltétele a személyes és környezeti higiéniai követelmények betartása, és manapság rengeteg hasznos információt hallhatunk a megelőzéssel kapcsolatban is. Dr. Nagy László Nóra, a Budai Egészségközpont foglalkozás-egészségügyi programjának vezetője a már ismert módszereken kívül további praktikus tanácsokkal lát el mindenkit, hogy munkahelyünkön is lehetőség szerint betegség nélkül vészeljük át ezt az időszakot.
  • Szokványos betegség vagy az emberiséget fenyegető veszély az influenza?
    A ma embere – a madárinfluenza veszélyével való – riogatásnak tűnő fenyegetettség kivételével szinte mindennapi eseményként éli meg azt, hogy ősszel, télen és tavasszal hagyományosan influenza-járványokra kell számítani. Nézzük tehát, mi az influenza, hogyan tudunk ellene védekezni, kortól függően mit lehet és kell tenni az influenzás megbetegedések ellen? A kérdéskört Dr. Molnár Zsuzsanna főorvos, – az Országos Epidemiológiai Központ Járványügyi Osztályának munkatársa - segítségével járjuk körül.
  • Zoonózis – állatról emberre terjedő betegségek
    Zoonózisnak azokat a betegségeket és fertőzéseket nevezzük, amelyek természetes úton terjedhetnek át a gerinces állatokról az emberre. Ebbe a körbe sorolható például a kutyák, vagy macskák szervezetében élősködő bélférgek, az ezektől származó fertőzések számos problémát, így súlyos esetben vakságot, vagy akár halált is okozhatnak. Kérdéseinkre Ritoók Emese, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal szóvivője válaszol.