Csont, csontritkulás (osteoporosis)

 

dr. Egedi György

Gyulladt fog, bőrgyulladás, középfülgyulladás is eredményezhet csontvelő-gyulladást, amely nemcsak roppant kellemetlen, hanem roppant veszélyes betegség is lehet. Dr. Egedi György ideggyógyásszal beszélgettünk. 2018.05.07.
Tovább

dr. Egedi György

Csonthártya-gyulladás bárkinél jelentkezhet, és amilyen kicsi sérülésnek tűnhet elsőre, annyira meglepően kellemetlen és fájdalmas lehet. Dr. Egedi György ideggyógyásszal beszélgettünk, mi ilyenkor a teendő. 2018.04.13.
Tovább

csonttores_2

A csonttörés nemcsak fájdalmas, de komolyan is kell venni, hiszen ha a szervezet vázát alkotó csontok rosszul forrnak össze, akár életünk végéig is viselhetjük a következményeket. Dr. Szabó László sportorvossal beszélgettünk a különböző törésekről. 2012.01.11.
Tovább

csontdaganat

A csontvelő eredetű rákos megbetegedésekkel szemben aránylag kevesebb szó esik a csontrendszer daganatos elváltozásairól, pedig gyermekkorban sajnos ezek a daganatok is a gyakrabban előforduló rákok közé tartoznak: az összes gyerekkori rákbetegség 8-10 százaléka ebbe a kategóriába esik. Dr. Bárdi Edit gyermekonkológus főorvossal beszélgettünk. 2011.11.04.
Tovább

  • A csontritkulás okai, tünetei és kezelése
    A csontritkulás ilyen-olyan mértékben szinte mindenkit érint, aki megfelelően magas életkort ér el. A komoly kellemetlenségeket vagy akár végzetes következményeket ugyanakkor egy kis odafigyeléssel és megfelelő életmóddal meg is lehet előzni. A mikénteknek Dr. Egedi György ideggyógyász segítségével jártunk utána.