Cukorbetegség

 

dr. Feminger Andrea

A diabétesz fajtái ezerféle módon befolyásolják a szervezet működését, és egyik jellemző következményük a látás romlása. Dr. Feminger Andrea szemészorvossal beszélgettünk a cukorbetegség szemészeti vonatkozásairól. 2017. május
Tovább

Toth Heyn Peter

Magyarországon is gyerekek ezreit érinti az 1-es típusú diabétesz, ám még mindig nem nevezhető magas szintűnek az a tudatosság és ismeretanyag, amellyel a szülők rendelkeznek ezen a téren. Sokan pedig azt sem tudják, egyáltalán mi fán terem ez a betegség. Ennek megvilágításában dr. Tóth-Heyn Péter, az SE 1. számú Gyermekklinika igazgató-helyettese, Diabetes osztályának vezetője, illetve Kocsisné Gál Csilla, a Szurikáta Alapítvány vezetője volt segítségünkre. 2016.
Tovább

hypoglikemia

A magas vércukorszinttel összefüggő betegségekről úton-útfélen sokat beszélünk, ám ezek ellentétéről, az alacsony vércukorszintről, azaz hypoglikémiáról már jóval kevesebb szó esik a hétköznapokban. Dr. László Zsolt kardiológussal igyekeztünk kicsit tisztába tenni a kérdést. 2012.09.18.
Tovább

gyermek taplalkozas

Rengeteget hallani a csecsemők táplálásáról, a vonatkozó fórumokon vérre menő viták zajlanak azt illetően, az anyatej vagy a tápszer-e a megoldás, esetleg mindkettő egyszerre, ám a nagyobbak étkezéséről már lényegesen kevesebbet beszélünk. Pedig a bölcsődés, kisóvodás korosztály táplálkozása ugyanilyen fontos. Farkas Nándor dietetikust kérdeztük meg az alapvető szabályokról. 2012.06.11.
Tovább