Allergia

 

Maros Zoltán

Nem túl gyakori, ám életveszélyes állapotot is előidézhet az angioödéma vagy szaknyelvi rövidítésén HANO nevű betegség. Maros Zoltánnal, a Magyarországi Angioödémás Betegek Egyesületének titkárával beszélgettünk.
Tovább

rovarcsipes
A rovarszerzonnak a nyárral együtt lassan tényleg vége, bizonyos információkat azonban nem árt örökre fejben tartanunk a különböző apró élőlények támadásaival kapcsolatban. Dr. Török Zoltán háziorvossal beszélgettünk.2011.09.19.
Tovább
 • Immunrendszer - A szervezet védőbástyája
  Miért leszünk betegek, és miért ellenállóbbak bizonyos emberek a kórokozókkal szemben, mint mások? A válaszok egy része a szervezet immunrendszerének működésében keresendő, mely az emberi test egyik csodája, páratlanul bonyolult és fejlett szisztéma. Dr. Bertalan Flóra háziorvos segítségével kíséreltük meg nagy vonalakban áttekinteni, miként is működik.

 • Immunterápia - Intsen búcsút az allergiának!
  Itt a tavasz, közeleg a nyár, így százezrek készítik kézközelbe zsebkendőiket, orrspray-jüket és egyéb eszközeiket, melyekkel védekezni szeretnének a kellemetlen allergiás rohamokkal szemben. Magyarországon ugyanakkor kevesen tudják, hogy létezik végleges módszer is a kellemetlen allergiák ellen. Ez nem más, mint az immunterápia, melyről a Budai Allegiaközpont munkatársával, Dr. Balogh Katalinnal beszélgettünk.

 • dr. Zonda Igor
  Az Asthma bronchiale gyermekkorban
  Az allergia nagy kérdései